3,2 metre genişliğinde endüstriyel Roll to Roll UV yazıcı; Kyocera ya da Konica Minolta kafalarla çok sıralı yapılandırılabilir, çift sıra Kyocera ile 200 m²/sa’ye kadar üretir.
3,2 metre genişlikte, kafa sırası seçimiyle kapasitesi belirlenen endüstriyel rulo yazıcı.
Baskı kafaları tek, çift veya üç sıra olarak yapılandırılır. Kyocera KJ4A ile 300×1800 dpi’de tek sıra 100 m²/sa, çift sıra 200 m²/sa üretir; kapasiteyi makineyi değiştirmeden sipariş anında belirlersiniz.
Güçlü emiş malzemeyi tablaya sabitler; ince film ve hafif brandada bile kıvrılma olmadan düzgün ilerleme sağlar.
Özel motorlu kaldırma sistemi carriage yüksekliğini malzeme kalınlığına göre otomatik ayarlar; farklı kalınlıktaki rulolar arasında geçiş elle ayar istemez.
Carriage üzerindeki sensörler tabla üzerindeki engeli algıladığında baskıyı acil durdurur; baskı kafalarını ve operatörü korur.
Her renk için ayrı negatif basınç hattı, kafalara basıncı sabit tutarak damla kalitesini korur. 5 litrelik tanklar uzun işlerde mürekkep beslemesini kesintisiz tutar.
Carriage lineer motorla sürülür; yüksek hızda bile titreşimsiz ve tekrarlanabilir konumlandırma sağlar, çift yön baskıda kayma bırakmaz.
Statik yüklenen malzemelerde yüzey yükünü nötrler. Film ve vinil gibi yük tutan malzemelerde mürekkep sıçraması ve toz çekimi azalır.
Beyaz mürekkep tek katman ya da renk altına/üstüne çok katman olarak basılabilir. Şeffaf film, backlight ve koyu zeminli malzemede örtücü zemin verir.
LED lambalar çok az ısı yayar; ince film, yapışkanlı folyo ve gerdirilmiş PVC gibi ısıdan etkilenen malzemelerde deformasyon olmadan basılır. Ozon üretmez, UV korumalı cam operatörü ışıktan korur.
V398'in ürettiği başlıca uygulama alanları. Detaylı bilgi için görselin üzerine gelin.
V398'de kullanılan baskı kafası markaları, makine teknolojileri ve uyumlu RIP yazılımı. Detaylı bilgi için görselin üzerine gelin.








Aşağıdaki dört profil JHF V398’den en iyi verimi alır.
Açıkhava reklam, branda ve tabela işlerinin büyük bölümü 3,2 metreye sığar. Bu genişlik piyasadaki rulo malzemenin en yaygın eniyle örtüşür; kesim firesi ve ekleme yeri kalmaz.
Kafa sırası siparişte belirlenir. İşiniz tek sırayla başlayıp büyüdükçe çift sıraya geçen bir plana uygunsa, aynı gövde üzerinde iki farklı kapasite seçeneği vardır.
Beyaz mürekkep tek ya da çok katmanlı basılabilir. Şeffaf film, backlight ve gergi tavan işlerinde örtücü zemin verir.
UV-LED kürleme baskıyı makine çıkışında kuru teslim eder. Kurutma rafı, havalandırma süresi ve solvent kokusu üretim akışından çıkar.
Yanlış makineyi satmak kimsenin işine yaramaz; aşağıdaki durumlarda başka modellere bakmanızı öneririz.
Bina giydirme gibi 3,2 metreyi aşan tek parça işler için 5 metrelik JHF V698 gerekir. V398 rulo genişliğini 3,2 metrede sınırlar.
Rijit levha da basacaksanız hibrit modeller gerekir: 3,2 m için JHF M3300, 5 m için JHF M5300. V398 yalnızca rulodan besler.
Üç faz 380 V, 12 kW besleme ve 0,8–1 MPa basınçlı hava hattı ister. Bu koşulları sağlayamıyorsanız Mimaki UJV55-320 gibi daha küçük ölçekli makineler değerlendirilmelidir.
Bu makine kesim yapmaz. Kontur kesim gereken işler için ayrı bir kesici plotter ya da baskı–kesim yapan Mimaki UCJV330-160 değerlendirilmelidir.
Temel fark baskı genişliğidir: V398 3.200 mm, V698 ise 5.000 mm basar. İkisi de yalnızca roll to roll çalışır. İşleriniz 3,2 metreye sığıyorsa V398 hem daha az yer kaplar (6,5 m’ye karşı 8,8 m gövde) hem de 2.450 kg ile çok daha hafiftir.
Kafa markasına ve sıra sayısına bağlıdır. Kyocera KJ4A ile 300×1800 dpi’de tek sıra 100, çift sıra 200 m²/sa; 1200×1200 dpi’de tek sıra 45, çift sıra 80 m²/sa üretir. Konica yapılandırmasında 540×720 dpi’de tek sıra 60, çift sıra 110, üç sıra 165 m²/sa çıkar.
Kyocera KJ4A yüksek çözünürlükte daha yüksek hız verir ve CMYK + Beyaz ile çalışır. Konica seçeneği Lc ve Lm ekleyerek yedi renge çıkar; yumuşak geçişli fotografik işlerde renk geçişi daha pürüzsüz olur. Seçim sipariş anında yapılır ve sonradan değiştirilemez; karar öncesinde iş karmanızı birlikte inceliyoruz.
Evet, beyaz opsiyonel kanal olarak eklenir. Tek katman ya da çok katmanlı modda basılabilir; şeffaf film, backlight ve koyu zeminli malzemelerde örtücü zemin sağlar. Beyaz gerektiren iş yapacaksanız yapılandırmayı siparişte belirtmek gerekir.
PVC branda, PET film, kanvas, yapışkanlı folyo ve diğer esnek rulo malzemeler. UV-LED kürleme az ısı yaydığı için ince film ve gerdirilmiş PVC gibi ısıya duyarlı malzemelerde de çalışır.
Üç faz 380 V, 50/60 Hz ve 12 kW besleme ister. Ayrıca 0,8–1 MPa basınçlı hava hattı gerekir; kompresör altyapınız yoksa bu da planlanmalıdır. 2.450 kg ağırlık için zeminin bu yükü taşıması gerekir.
Film ve vinil gibi malzemeler makineden geçerken statik yüklenir; bu yük mürekkep damlasını saptırıp sıçrama yapar ve havadaki tozu yüzeye çeker. Plazma giderici yüzey yükünü nötrleyerek bu iki sorunu azaltır.
Print Factory ya da opsiyonel olarak Caldera RIP kullanılabilir. Caldera altyapınız varsa mevcut iş akışınızı korursunuz.